Kesä vilahti ohi poikkeuksellisen kuumana ja kahisevan kuivana. Kaivot tyhjenivät, mustikat nahistuivat ja viljasadot heikkenivät. Olemme jo turtuneet uutisiin Kalifornian ja Venäjän jokakesäisistä metsäpaloista. Mutta nyt saattoivat jo kulmakarvat vähän värähtää, kun suomalaisten lomaparatiisitkin Välimerellä kohosivat savuna taivaan tuuliin. Viimeistään Kalajoella viikon ajan riehunut satojen hehtaarien metsäpalo väläytteli silmiemme eteen, millaiselta maailmanlop- siis ilmastonmuutos näyttää Skandinaviassakin. Käry tuntui pelottavana Keski-Suomessa saakka.

Valtuustokausi 2021 – 2024 pyörähti käyntiin elokuun alussa. Seuraan kaupunginvaltuuston kokouksia nyt yleisön joukosta eli suorassa verkkolähetyksessä. Tutut sekä monet uudet äänet puhuvat enimmäkseen viisaita; ärhäkät puheenvuorot ovatkin edelleen kokousten parasta antia. Valtuuston kokoonpano on muuttunut paljon, ja edellisen kauden hyvin naisvaltaiseen puheenjohtajistoon on nyt vaihtunut useita miehiä. Valtuuston puheenjohtajana aloitti Jukka Hämäläinen (sdp), joka jo nähtyjen kahden kokouksen perusteella hoitaa tehtävää taitavasti.

Ensimmäinen kokous järjestettiin rohkeasti lähitapaamisena Huhtasuon koulun ruokalassa. Vaikka deltavariantti leviää Suomessakin, kokous sujui turvallisesti ja valtuutetuilla oli enimmäkseen naamarit eli kasvomaskit päässä. Loppukesästä Jyväskylässäkin oli huolestuttavia koronan tartuntamääriä kesälomailottelujen takia, samaan aikaan toisaalta rokotukset etenivät mallikkaasti ja nyt koululaisetkin saavat jo piikityksiä. Saapa nähdä, miltä yhteiskunta näyttää, kun kreikkalaisissa aakkosissa edetään koronan mahdolliseen omegavarianttiin saakka… Veikkaan, että ainakin oppositiopolitiikan kaiut kuuluvat noissa valtuustopuheenvuoroissa koko kauden. Ainakin taloudesta tulee tiukkaa vääntöä. Jo tänään murehdittiin Jyväskylän huonoa työllisyystilannetta ja miinukselle painuvaa vuotta 2021, jota paikkaillaan Education Facilitiesin myynnillä.

Tällä hetkellä en siis ole missään lautakunnassa. Tavoittelen maakunnallista luottamustehtävää, mutta niiden paikkajaot ovat vieläkin kesken ja tiedottelen sitten täällä blogissani, miten kävi. Luvassa on myös ihan uusia vaalisuunnitelmia – niistäkin kerron aikanaan lisää…

 

Kampanjoimassa

Irene Hallamäki ja Jukka Hämäläinen vaalikadulla kesäkuussa 2021. Kuvan nappasi Nico Holmberg.