Jännitys tiivistyy: historian ensimmäisten aluevaalien ennakkoäänestys on 12. – 18.1.2022! Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022. Käyn varmaankin äänestämässä kaverin kanssa jo lähipäivinä – todennäköisesti piirrämme lippuihin seiskan (numeroni on 7). Olen valmistautunut vaalihulinaan osallistumalla syksystä alkaen erilaisiin tiedotustilaisuuksiin ja muodostanut faktoihin perustuvia mielipiteitä aluevaltuuston päätettäväksi tulevista asioista. Vaalikoneita täytellen on kulunut monta iltaa ja yötä.

Äänioikeutettuja on Keski-Suomessa peräti 221 916 (viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneitä). Kuinka moni käyttää oikeuttaan? Äänestysprosentin ennustellaan jäävän matalaksi monesta syystä. Korona pelottaa osaa väestöstä, osa ei huomaa koko vaaleja, tammikuu on kurjaa aikaa matkustaa vaalipaikalle jne. Toivottavasti saamme yllättyä positiivisesti sunnuntai-iltana ääniä laskettaessa! Kävi miten kävi, kansa valitsee Keski-Suomelle yhteisen valtuuston, joka lähtee johtamaan hyvinvointialuetta kohti haasteellista soteuudistusta.

PS Olin lauantaina 8.1.2022 kävelykadulla Vihreiden telttakeikalla. Paikalla oli myös Ylen toimittaja, joka kyykistyi kuvaamaan koiraani vaaliaiheiseen uutiseen. Meidät voi bongata Yle Areenasta maanantain 10.1.2022 uutisista. Kannattaa tarkkailla myös Keskisuomalaista: vilahtelen printtilehden yhteismainoksissa useampanakin päivänä tässä kahden viikon aikana.