Huh huh, eilen 23.1. iltamyöhällä selvisivät aluevaalien tulokset. Keski-Suomen vihreät kokoontuivat etänä vaalivalvojaisiin seuraamaan ääntenlaskun etenemistä kunta kunnalta ja äänestysalue äänestysalueelta. Seuranamme oli myös Keskisuomalaisen toimittaja, jonka pieni juttu meistä oli maanantain lehdessä.

Kokoomus, Keskusta ja SDP niin sanotusti tyhjensivät pöydän koko maassa. Keski-Suomessa 69 valtuustopaikkaa jakautuivat seuraavasti: Keskusta 18, SDP 16, Kokoomus 11, Perussuomalaiset 7, Vihreät 7, Vasemmistoliitto 6, KD 3 ja Valta kuuluu kansalle 1 paikka. Äänestysprosentti oli meillä ihan sama 47,5 kuin koko Suomessa – aluevaalit siis kiinnostivat vielä harvempaa kansalaista kuin viime kuntavaalit.

Uudet vihreät aluevaltuutetut ovat pätevä joukko: Bella Forsgrén, Touko Aalto, Katri Savolainen, Meri Lumela, Elma Hyöky, Vilma Viitasaari ja Anna-Kaarina Autere. Onnittelut heille ja kaikille paikallisessa kampanjassa uurastaneille! Vaikka valtakunnallinen kannatuksemme jäi vain 7,4 prosenttiin, Keski-Suomessa saavutettiin sentään 9,6 % ja 10 037 ääntä.

Oma äänimääräni oli 41. Odotin vähän parempaa mutta ymmärrän, että aluevaalien areenalla olen ihan aloittelija verrattuna alan ammattilaisiin. Seuraavat äänestysalueet Jyväskylässä osoittivat minulle kannatusta: Kuohu-Vesanka, Taulumäki, Lohikoski, Ristikivi, Kukkumäki, Jyskä, Nisula, Puistotori, Keljonkangas, Vaajakoski, Keltinmäki, Kuokkalanpelto, Kirkkopuisto, Kuokkala ja Kypärämäki. Suuret kiitokset!

Erityisen iloinen olen kotikuntani ulkopuolelta tulleista äänistä. Lämmin tervehdys Muurameen, Laukaaseen, Joutsaan, Luhankaan ja Saarijärvelle!

Jatkan maakuntani palvelemista Keski-Suomen liiton tarkastuslautakunnassa ja totta kai tähyän jo innokkaana kuntavaaleihin 2025. Onhan ensi syksynä muuten myös seurakuntavaalit.

Palaillaan!

Kansallispuku  PS Tarkastuslaskennassa minulta napsaistiin 2 ääntä pois. Tulokseni onkin siten vain 39.