Valtuusto hyväksyi uuden yleiskaavan jota on valmisteltu koko kuluva valtuustokausi. Yleiskaavan ehkä merkittävin linjaus on ratikka ja kaupunkisuunnittelu ratikkareitin varteen. Korsosta ei edelleenkään hypätä ratikkaan mutta niin Hakunilaan kuin Pakkalaankin tuo ratikka merkittäviä parannuksia. Ratikka tuo Vantaalle reilusti investointiaan enemmän hyötyä ja ratikkainvestointia tuleekin tarkastella koko Vantaan mittakaavassa. Koko Vantaan tasapuolinen kehittäminen on oltava suunnittelun keskiössä.

Yleiskaava myös mahdollistaa. Korso-Koivukylään rakentuu jo ikuisuus odotettu Elmo uimahalleineen, jäähalleineen, urheilupuistoineen ja maauimala varauksineen. Korson keskusta-alue sen sijaan odottaa kaavasta huolimatta edelleen rakennuttajaansa.

Vihreä ryhmä on tehnyt paljon töitä sen eteen, että rakennamme kestävää kaupunkia luontoa säilyttäen. Jo alkuvaiheessa toin esiin huoleni Vierumäen metsän ja Tussinkosken arvokkaasta luontoalueesta. Nämä saatiinkin säilytettyä ja osin jopa suojeltua! Vaikuttaminen oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan voi olla hyvinkin tehokasta!

Maantie 152 eli Kehä IV sai myös vihdoin ansaitsemaansa huomiota- joskin edelleen sen linjaus ei ole mitä suotavin ja aiheuttaa niin suuria kustannuksia kuin haittaa merkittäville luonto-arvoille. Tuota linjausta toivottavasti on mahdollista vielä myöhemmin tarkastella kriittisesti ja siirtää linjausta pohjoisemmaksi, Tuusulan puolella.

Pitkäksi venyneessä kokouksessa kävimme kiivasta keskustelua myös sisäilmatiedotuksessa. Olemme huomanneet, että kaupunki julkaisee reippaalla kädellä sensuroituja kuntoraportteja. Tästä asiasta keskustelu varmasti jatkuu ja toivomme jatkossa enemmän avoimuutta sisäilmasta tiedotettaessa – turha sensurointi lisää kustannuksia ja aiheuttaa epäluottamusta.

Poliittisen kauteni suurimpia hetkiä oli viimeisin vapaa-ajan lautakunnan kokous jossa oma vaikuttamistyöni huipentui – Elmon uimahallin hakesuunnitelma hyväksyttiin! Siinä ne nyt kaikki ovat: 10x50m teräsaltaat, terapia-altaat ja maauimalavaraus! Nyt Elmon toteutuminen on lähempänä kuin koskaan ja kaupan päälle näyttää, että saamme myös jäähallin!

Innostunein terveisin

Eve Rämö
Korsolainen kaupunginvaltuutettu (VIHR)
Opetuslautakunnan ja Vapaa-ajan lautakunnan jäsen

 

Kolumni Korso-lehdessä 2/21

https://www.lehtiluukku.fi/lue/korso-lehti/4.2.2021/270642.html

 

Kuluneet viikot ovat olleet täynnä tapahtumia!