Illan valassa pihvinä oli itselle iso asia – Koillis-Vantaan uimahallin sijainti.

Elmon urheilupuistoa ja Korso-Koivukylän suuralueen uimahallin rakentaminen on tuntunut taistelulta tuulimyllyjä vastaan. Se, että nyt keskustellaan siitä, mihin halli tulee ja mitä palveluita halliin ja sen yhteyteen rakennetaan tuntuu uskomattomalta.
Kokouksessa jätimme muotoilemani pöytäkirjalausuman siitä, että hankkeessa tulisi huomioida riittävä määrä 50m ratoja niin, että hallissa voidaan järjestää myös uinnin arvokisoja – kilpailuja joita Vantaalla ei toistaiseksi ole mahdollista pitää. Toivomme hankkeen yhteyteen myös maauimalavarauksen ja hallin suunnittelua niin, että se suunnittelultaan palvelee myös maauimalaa mikäli sellainen joskus Elmoon rakennetaan. Nämä ovat seikkoja jotka kannattaa nyt jo alusta alkaen huomioida jotta niistä ei myöhemmin aiheudu lisäkustannuksia.
Elmo on ainoa jonka yhteyteen saadaan sijoitettua myös muuta urheilupuistoa – frisbeegolf, kuntorata, kuntoportaat, liikuntahalleja. Kehittämiselle ei ole sijainnin puolesta rajoitteita. Urheilupuistosta on mahdollista rakentua vetovoimatekijä ei paitsi Koillis-Vantaalle niin myös koko Vantaalle!
Elmon rakentumisen myötä alueen kevyen liikenteen yhteyksiä sekä joukkoliikenneyhteyksiä tulee kehittää.
Kaikenkaikkiaan nyt ei ole järkeä rakentaa lähtökohtaisesti liian pientä hallia vaan täyden palvelun uimahalli joka palvelee asukkaita esteettömästi ja laajalla skaalalla. On järkevää rakentaa kerralla kunnollista!

Tiedote asiasta: https://www.vantaa.fi/uutisia/kaikki_uutiset/101/0/144763

Olen iloinen. Hyvin iloinen <3
Eve

Elmon uimahalli lähtee rakentumaan – vapaa-ajan lautakunnan kokous 16.4.19