Kävin aamulla ystävättäreni kanssa tutustumassa ylimääräisellä vuodella venähtäneen remontin läpikäyneeseen Aalto-Alvarin uimahalliin. Pääsymaksujen hintoja on korotettu tuntuvasti, koska uimahallin on tarkoitus hoitaa kaupungin ylivelkaantuminen kuntoon. Eipä ollut minkäänlaista tungosta.

Remontissa olivat kuntosalitilat, naisten pukuhuone- ja pesutilat sekä 50 metrin allas. Altaassa emme huomanneet muuta muutosta kuin lasikuidun koveteaineen sankan tuoksahduksen, muuttuneet kattolamput sekä uudet ratojen erotuspötkylät. Kylpylän puolen altaat sekä ruskeaksi tahriintunut liukumäki ovat entisellään. Otsonointilaitteen toimintahäiriön vuoksi lämpöaltaiden vesi oli ainakin vielä tänään sammalenvihreää kuin krokotiilialtaassa. (Maku tosin oli parempi.) Aaltoaltaaseen oli ilmestynyt hauskanvärisiä kellukkeita sekä jumppasali tai vastaava altaan takaosan ylle. Yrityksistä huolimatta en saanut päätäni kolautettua matalan näköiseen kattoon edes aallonharjalta käsin.

Pukuhuoneet ovat aivan uudessa kuosissa. Tila on jaoteltu symmetrisiin loosheihin, joissa muutama ihminen kerrallaan mahtuu pukeutumaan. Pukukaapit ovat uutta mallia, sitä samaa joka sähkökatkon sattuessa lukittuu ja joudutaan avaamaan sorkkaraudalla kuten Peurungassa – kuulemma. Kaappi tottelee kassan antamaa ranneketta, jota lukon edessä vilautetaan. Ranneke näyttää kellolta, mutta siitä ei näe aikaa. Hallista poistuessa portti syö uimarien rannekkeet.

Pesuhuone on tehty ahtaamman oloiseksi kiinteillä väliseinillä. Pesuveden lämpö tottelee vihdoin säätöjä, ja melkein kaikki uudet suihkut toimivat. Niiden edessä pitää heiluttaa kättä tai muuta elintä, niin vettä tulee. Kylmäallas on entisellä paikallaan ja kylmä. Saunoja on edelleen kaksi, mutta nyt ne ovat samankokoisia eivätkä kovin tilavia. Lauteet ovat matalalla ja tuoksuvat puhtaalle puulle. Kiukaissa on keraamiset kivet.

Remonttirahat olivat loppuneet toisen saunan kohdalla, koska puisen ovenkahvan tilalla lasiovessa oli reikä ja reiässä sininen narunpätkä. Myös pukuhuoneen ja pesuhuoneen välissä on lasiovet: ne ovat pakaroille mäiskivää saluunamallia. Pesuvälineet voi säilyttää metalliputkissa seinällä tai naulakoissa, mutta minähän en niin tee, koska minulta on halliolosuhteissa varastettu jo kaksi pellavalaudeliinaa ja yksi -pyyhe. Aiemmissa blogeissa niistä tilitinkin.

Kuntosalin puolelle meillä ei nyt tällä kertaa ollut mitään asiaa. Ehkä toisen kerran sitten sinne pullistelemaan. Näkemämme perusteella uimahallin taso on nyt noussut, mutta eihän se vieläkään mikään eeden ole.