Kuka minä olen?

Olen v.1975 syntynyt lappeenrantalainen tutkija. Työskentelen Suomen ympäristökeskuksessa (SYKE) erikoistutkijana ekosysteemimallinnuksen parissa, koulutukseltani olen tekniikan tohtori (TkT). Olen syntynyt Simpeleellä (Rautjärvi) ja päätynyt Lappeenrantaan eri paikoissa pitkin Itä-Suomea vietetyn lapsuuden ja Espoossa käytyjen opiskelujen jälkeen vuonna 2003. Mieleltäni itäsuomalaisena viihdyn Lappeenrannassa hyvin, kaupunki on sopivan suuri ja pieni ja luonnonläheinen, ja ihmiset mukavia.

Työn ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi tärkeä osa elämääni on koti, perheeni (nuori aikuinen poika) ja lapinkoira. Harrastuksiini kuuluu ulkona liikkumista, retkeilyä, luonnon valokuvailua, hyvien elokuvien katsomista, musiikin kuuntelua, lukemista, käsitöitä, huonekasvien hoitoa ym.

Olen jossain määrin periaatteen ihminen omien valintojeni suhteen, esim. olen ollut kasvissyöjä vuodesta 1998, nykyään 99% vegaani, en omista autoa ympäristösyistä, ostan ruokani mieluiten kotimaisina&luomuna, ja asunnossamme käytetään tuulisähköä. Toisaalta olen tylsä insinööriaivoinen luonnontieteilijä, joka ei ”hörhöile” kuin asiaperustein.

Tärkeä osa elämänfilosofiaani on kroonisen kiireen välttäminen. Elämässä pitää olla myös aikaa olla vain joutilaana, pohdiskella kaikenlaista ja tehdä mukavia asioita läheistensä kanssa. Vihreiden vanha vaalilause ”Enemmän aikaa, vähemmän roinaa” pätee yhä hyvin. Tavara kun harvemmin tekee ketään oikeasti onnelliseksi.