Hyvinvointialueen hallituksen jäsen
Hyvinvointialueen vaaleissa tulin valituksi varavaltuutetuksi. Puolueiden välisten neuvotteluiden ja Vihreän valtuustoryhmän keskusteluiden päätteeksi minua esitettiin hyvinvointialueen hallitukseen. Aluevaltuusto valitsi hallituksen poliittisten ryhmien esitysten mukaisesti.

Hyvinvointialueen hallituksessa varajäseneni on Susa Vikeväkorva. Hallitustyöskentely on siinä määrin vaativaa ja aikaa vievää, että jaamme Susan kanssa vastuita suunnilleen puoliksi. Esimerkiksi edellinen kokouksemme 15.-16.3., johon osallistuin, kesti puolitoista vuorokautta. Kävimme sentään kuitenkin välillä kotona nukkumassa. Tänään olemme istuneet aluavaltuuston kokouksessa 7 tuntia. Hyvinvointialueen rakentaminen käynnistämisvalmiiksi 1.1.2023 mennessä on valtava tehtävä ja asiat ovat suurimmalle osalle päättäjistä uusia, joten kokousten venyminen on tässä vaiheessa ymmärrettävää.

Pohjois-Pohjanmaan ilmastoneuvottelukunnan varapuheenjohtaja
Pohjois-Pohjanmaan liitto valitsi hallituksen kokouksessaan maakunnallisen ilmastoneuvottelukunnan kokoonpanon ja puheenjohtajiston. Puheenjohtajaksi valittiin maakuntahallituksen puheenjohtaja Jussi Ylitalo ja minä hallituksen varapuheenjohtajana tulin valituksi myös ilmastoneuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi.