Mitä, miksi ja miten

MITÄ

Ihminen on minulle tärkeä, ihmisarvon kunnioittaminen, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus ovat kestävän ja sivistyneen yhteiskunnan perusta. En ole identiteettipoliitikko, minulle ei ole niin tärkeää se, miltä asiat näyttävät. Olen asiapoliitikko, minulle tärkeämpää on se, miten asiat ovat.

Lupaan tehdä kaikkeni, että jokainen lapsi ja nuori saa kasvaa turvallisessa ympäristössä. Päihteet ovat lisääntyvä ongelma. Päihdehoitoa ja ennaltaehkäisyä on lisättävä.

Kiusaamiseen ja väkivaltaan on puututtava. Kohtele lähimmäistäsi niinkuin toivot itseäsi kohdeltavan.  Opettele lempeää hyväntahtoisuutta. Se  auttaa myös sinua itseäsi.

Ikäihmisissä on voimaa!  Eläkeläisten tietotaitoa voitaisiin ”hyödyntää” nykyistä enemmän, Kuunnellaan  ja otetaan opiksi. Tämän lisäksi tulee huolehtia, että meillä on turvallinen vanhuus ja tarvittavat palvelut.

Tasapainoinen talous mahdollistaa ihmisten hyvinvoinnin.  Lupaan pitää huolta kaupungin elinvoimasta ja yrittäjyydestä. Ilman rahaa ei tuoteta palveluja.

Jotta voidaan tehdä viisaita päätöksiä, on nähtävä kauas.

MIKSI

Olen ollut kuntapoliitikkona jo 20 vuotta ja usein kysyn itseltäni miksi. Vastaus on, että uskon edelleen demokratiaan ja paikallisen vaikuttamisen tärkeyteen.

Mielikuvavaikuttaminen  on lisääntynyt. Informaatiotulva on valtava ja ihmisen mieli on melko helposti muokattavissa. Valhetta toistamalla alamme uskoa valhetta.  Haluan lisätä ihmisten kriittistä ajattelua niin, että faktan tarkistuksesta tulee arkipäivää. Meidän tulee ymmärtää, että politiikka on palapeliä eikä välttämättä valitsemista kahden vaihtoehdon välillä.

MITEN

Politiikassa minulle on aina sisällön lisäksi ollut tärkeää miten politiikkaa tehdään, millä tavalla pääsen tavoitteeseeni? Politiikka on ennenkaikkea yhteistyötä. Epäsopua ja riitaa haastamalla ei päästä omiin tavoitteisiin. En kaipaa ”teatteria” vaan yhteen hiileen puhaltamista. Kuntapolitiikka on pitkäjänteistä työtä lähellä ihmisen arkea.

Poliittisen päätöksenteon tulee perustua tutkittuun tietoon tai mahdollisimman luotettavaan asiantuntijaselvitykseen vaikutusten arvioinnista lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Mutulla päättäminen on vaarallista ja kallista.

Kategoria(t): Tiedotteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.