Jukka-Pekka Puro

 

Olen 54-vuotias aviomies ja perheenisä. Minulla on neljä täysi-ikäistä lasta, joista nuorimman kanssa asumme Turussa, muut ovat omissa ammateissaan tai opinnoissaan eri puolilla Suomea. Vaimoni ja biologisia lapsiani hieman nuoremmat bonuslapset asuvat pääkaupunkiseudulla. Kahden kodin asuminen toimii hyvin, olemme vaimon kanssa halunneet ensisijaisesti taata lapsille toimivan arjen ja tutut ympyrät aikuisuuteen asti.

Perheeseemme kuuluvat myös koira Lissu ja kissa Vili. Kaltaisteni koiraihmisten tavoin someni on herkkä täyttymään ”Lissu siellä, Lissu täällä” –kuvista. Meitä on lemmikkimme mukaan luettuna perheessämme kaikkiaan kymmenen, joten mahdumme harvemmin kaikki samaan kuvaan.

 

Sukuni juuret ovat syvällä Turun Itäharjulla, mutta lapsiperheen 20 ruuhkavuotta asuin Liedon Hakulassa seitsemän rakennuksen vanhaa maatalouskeskusta korjausrakentaen ja entisöiden. Olen halunnut olla lapsilleni läsnä oleva ja perhe-elämään sitoutunut isä. Jos olet jalkapallokenttien tai kaukaloiden ympärillä pyörinyt varsinaissuomalainen äiti tai isä, on suuri mahdollisuus, että olemme joskus kohdanneet. Tai jälkipolvesi on kohdannut minut – olen ollut jääkiekkoerotuomari Turussa ja lähikunnissa pian 12 vuoden ajan.

Lasten ja omien juoksu- ja jalkapalloharrastusteni lisäksi olemme saattaneet kohdata retkillä, joita teen nykyään Lissun kanssa. Erityisen likeisiksi ovat tulleet Tarvasjoen ja Auran maastot ja ihmiset. Paimion ja Piikkiön asioita ja ihmisiä olen tullut tuntemaan paremmin luottamustehtävien kautta. Yksi pitkäaikaisimmista on Liedon ja Turun paikallisosuuspankin hallinnon tarkastusvaliokunnan puheenjohtajuus. Pankin johtokuntaan kuuluminen tutustutti paitsi ihmisiin, myös elinkeinoihin ja niiden haasteisiin.

Olen ahkera twitteristi. Otan Twitterissä kantaa päivänpoliittisiin asioihin, käyn julkista keskustelua ja sieltä saa lähes reaaliaikaisen käsityksen myös kampanjan tapahtumista. Näistä syistä jatkuvasti päivittyvä Twitter -syöte on tässä alla.