Minulla on ilo tiedottaa, että maanantaina 21.11.2016 Jyväskylässä ovat tavattavissa Vihreän liiton puheenjohtaja Ville Niinistö ja oma kansanedustajamme Touko Aalto. He feissaavat kävelykadulla klo 15.30 alkaen. Sieltä siirrymme yliopiston kirjastoon (Seminaarinkatu 15), jossa on klo 17 – 18.30 keskustelutilaisuus aiheesta TIEDE, KOULUTUS JA POLITIIKKA. Kopioin tähän tapahtuman kuvauksen:

Koulutuksesta ja yliopistoilta leikataan. Rahoituksen pienentymiseen joudutaan varautumaan erilaisin toimin kaikilla koulutusasteilla aina peruskoulusta korkeakouluihin asti. Johtavat poliitikot puhuvat ”kaiken maailman dosenteista”. Brexitin ja Donald Trumpin myötä jotkut tutkijat ovat alkaneet puhua totuuden jälkeisestä politiikasta, jossa tunteet nousevat päätöksenteon keskiöön faktojen sijaan. Osa kyseenalaistaa post-truth politics -termin käytön kokonaan. Mihin suuntaan suomalainen koulutuspolitiikka on menossa? Mikä on tai tulisi olla tieteen ja politiikan suhde? Tilaisuudessa sukelletaan ajankohtaisen koulutuspolitiikan ytimeen.

Keskustelijoina ovat
-Vihreän liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö
-yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen johtaja, valtio-opin professori Mika Ojakangas
-liikuntakasvatuksen laitoksen johtaja, liikunnan yhteiskuntatieteiden yliopistolehtori Kalervo Ilmanen
-Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja 2017, taloustieteen opiskelija Arttu Karila

 

Lauantaina 10.12.2016 Jyväskylään saapuu toinenkin kansanedustaja, Outi Alanko-Kahiluoto. Keski-Suomen Vihreät Naiset järjestävät ohjelmaa, josta kerron lisää lähempänä ajankohtaa! Vuodenvaihteen jälkeen on luvassa muitakin tapahtumia ja vierailijoita…